Simyacı'nın Yazarı Paulo Coelho Yeni Kitabını Mete Gazoz İçin İmzaladı

24 Eylül 2021 15:33 Kültür/Sanat
resimler-haber/mete_gazoz_okçunun_yolu_paulo_coelho.jpg
google news

Kitapları pek çok dile çevrilen dünyaca ünlü Brezilyalı yazar Paulo Coelho,  Twitter'da son kitabını Mete Gazoz için imzaladığı bir video paylaştı. Tokyo 2020 Olimpiyatları'nda Altın Madalya kazanan milli okçu Mete Gazoz'un videosunun olduğu bir ekranın önünde, geçtiğimiz günlerde Can Yayınları tarafından Türkçe'ye çevrilerek yayımlanan kitabı Okçu'nun Yolu'nu tutan yazar, Mete Gazoz ve Türkiye'deki hayranlarına seslendi.

Videoda duygularını

" Mete Gazoz, kitabımı ilk olarak senin için imzalıyorum. Sen bir okçuluk dahisisin ve bu benim okçuluğa dair vizyonum. Böylelikle hayatlarımızı daha iyi anlamlandırabiliriz." şeklinde ifade etti.

Okçu'nun Yolu olarak Türkçeye çevrilen The Archer kitabının, ilk olarak 2003'te basımı yapıldı, geçtiğimiz günlerde Türkçe yayımlanan kitabı orjinal diliyle okumak isteyenler içinse fiyatı Amazon'da 263.00 TL.

Can Yayımları kitap tanıtım bülteni ise şöyle:

Her okun uçuşu farklıdır. Bin ok atarsan, bini de sana farklı bir yol gösterecektir: Okçunun yolu işte budur.
 
Ülkenin en mahir okçusu Tetsuya bir köyde mütevazı bir marangoz olarak yaşamını sürdürmekteyken bir gün uzak diyarlardan gelen bir okçu ona meydan okur... Tetsuya bu meydan okumayı kabul ederek okçuluk felsefesini hem yabancı okçuya hem de köyün delikanlılarından birine aktaracaktır.
 
Paulo Coelho’nun Okçu’nun Yolu’nda dile getirdiği öğreti sadece okçuluğa değil hayatın her alanına uygulanabilecek, yolu nice erdemden geçen bir ilkeler bütünü.
 
“Kaleme aldığım bu metinde yay, ok, hedef ve okçu aynı gelişim ve sınama mekanizmasının bütünleyici birer parçası.”
Paulo Coelho