Sporcularımızın Beijing 2022 Olimpiyat Oyunları Yarışma Programı

03 Şubat 2022 18:16 Spor
resimler-haber/maskot_bing.webp
google news

Çin’in başkenti Beijing’de 4 Şubat - 20 Şubat 2022 tarihlerinde düzenlenecek 24. Kış Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi 4 spor dalında 3 kadın, 4 erkek toplam 7 sporcu temsil edecek.

Milli sporcularımız alp disiplini, kayakla atlama, kayaklı koşu ve kısa kulvar sürat pateni dallarında yarışacak. Tarihimizde ilk kez Kısa Kulvar Sürat Pateni dalında ülkemiz Oyunlarda yer alacak ve sporcumuz Furkan Akar ülkemizi temsil edecek.

Oyunlara 2900 sporcunun katılması beklenirken; 25 yarışma tesisinde, 15 spor dalında 109 madalya yarışması düzenlenecek. Beijing, Hem Yaz Olimpiyat Oyunları’na hem de Kış Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapan tarihteki ilk şehir olacak.

Beijing 2022, Beijing 2008 Yaz Olimpiyat Oyunları’nın mirası üzerine inşa edilecek ve Çin’deki milyonlarca insanı kış sporlarını kucaklamaya teşvik edecek.

Yarışmalar Beijing, Yanging ve Zhangjiakou olmak üzere 3 ayrı bölgede yer alan tesislerde düzenlenecek ve kafileler yarışma tesislerinin bulunduğu bölgelerde yer alan Olimpiyat Köylerinde konaklayacaklar.

Beijing 2022 Olimpiyat Oyunları maskotu Bing Dwen Dwen, Mandarin Çince bir isim. Mandarin dilinde “Bing” buz, saflık ve güç gibi anlamlara geliyor. “Dwen Dwen” ise sağlam, canlı gibi anlamları ve çocukları ifade ediyor. Bing Dwen Dwen, buzdan yapılmış bir astronot giysisi giyiyor. Bu oyunların geleceğe ve teknolojiye verdiği önemi gösteriyor. Sol avucundaki kalp ise Çin’in Kış Olimpiyatları için misafirperverliğini simgeliyor.

 Beijing 2022 Olimpiyat Oyunları'nda Ülkemizi Temsil Edecek Sporcularımız

Alp Disiplini Özlem Çarıkcıoğlu   

Alp Disiplini Berkin Usta   

Kısa Mesafe Sürat Pateni 

Kayakla Atlama        Fatih Arda İpcioğlu 

Kayaklı Koşu Ayşenur Duman

Kayaklı Koşu Özlem Ceren Dursun

Kayaklı Koşu Yusuf Emre Fırat    

Sporcularımızın Beijing 2022 Olimpiyat Oyunları Yarışma Programı

Beijing 2022 Olimpiyat Oyunları Yarışma Programı

TMOK, Beijing 2022 yolunda Curling Karışık Takımımıza Olimpiyat Ön Eleme Müsabakaları (Pre-OQE) & Olimpiyat Eleme Müsabakaları (OQE) için 25.000 dolar ve Oyunlara katılma potansiyeli bulunan Alp Disiplini, Artistik Buz Pateni, Biatlon, Kayakla Atlama, Kayaklı Koşu, Kısa Mesafe Sürat Pateni, Kızak ve Snowboard dallarından 21 sporcumuza 1 Kasım

2019 – 28 Şubat 2022 tarihleri arasındaki dönemi kapsayacak şekilde aylık 600 dolar finansal destek sağlıyor.

Kaynak

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi(TMOK)