Trabzon Faroz "Geçmişten Günümüze Işık Tutalım Sergisi"

06 Kasım 2021 14:43 Kültür/Sanat
resimler-haber/faroz_el_sanatları_sergisi.jpg
google news

Faroz Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği ile Ortahisar Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle ‘Geçmişten Geleceğe Işık Tutalım’ isimli el sanatları sergisi Trabzon’da açıldı.

Açılışa Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da katıldı. Açılışta yaptığı konuşmada Faroz’un yalnızca yerel bir mahalle olmadığını belirtti. Zorluoğlu, Faroz Mahallesi’nin kendine has kültürü ve bu kültürle yetişen pek çok ulusal sanatçı ve sporcunun olduğunu hatırlatarak Faroz’un önemine değindi.

faroz el sanatları sergisi

Konuşmasında: "Trabzon binlerce yıllık tarihiyle birçok kültüre ve medeniyete ev sahipliği yapmış kadim bir şehir. Şu anda bulunduğumuz Faroz Mahallesi de Trabzon'umuzun çok eski mahallelerinden bir tanesidir. Gerçekten de kendine has kültürüyle, çıkışlarıyla, yetiştirdiği sayısız insanla, Türkiye'de isim yapmış birçok sanatçısıyla, sporcusuyla Türkiye çapında bilinen bir mahalle Faroz.

2,5 yıldır hatta biraz daha fazla oldu Trabzon’da Belediye Başkanlığı yapıyorum, ilk kez böyle bir mahalle birlikteliği, mahalle kültürü, eskiden alışkın olduğumuz dayanışmayı yaşıyoruz. Bu çok kıymetli bir şey. Burada inşallah, bu birlik beraberlik ve dayanışma ruhunu daha da geliştirerek devam ettiririz. Sizlerin yayınları var biliyoruz, dergileri var, kitapları var. İnşallah bunu daha da geliştirerek geleneksel hale getiririz ve daha da büyütürüz. Belki daha uygun alanlar oluşturulur ve oralarda bir festivale de dönüştürülebilir” İfadelerine yer verdi.

Faroz Mahallesi Alayoğlu Sokak'ta gerçekleştirilen sergi 5-7 Kasım tarihlerinde ziyaretçilerini bekliyor.