Ülke Bayrakları Anime Samuraylar ile Tanıtılıyor: WorldFlags ve Tokyo2020

23 Temmuz 2021 19:42 Kültür/Sanat
resimler-haber/worl_flag_moren_tokyo2020_anime.jpg
google news

Geçtiğimiz yıl pandemi sebebiyle ertelenen Tokyo2020, 32. Yaz Olimpiyatları başladı. Bugün yapılan açılış seremonisi ile başlayan Olimpiyat Oyunları 23 Temmuz – 8 Ağustos 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu süre zarfında düzenlenecek müsabakalarda toplamda 11 bin sporcu 33 dalda mücadele edecek. Bu seneki katılımcı sayısının, Olimpiyat Oyunları tarihindeki en yüksek sayı olduğu bildirildi. Ülkemizi 50'si kadın, 58'i erkek olmak üzere toplam 108 sporcu, 18 branşta temsil edecek.

WORLDFLAGs PROJESİ (Dünya Bayrakları Projesi)

Bir grup Japon sanatçı, olimpiyatlara katılan ülkeleri Japon kültürü ile harmanladığı bir proje yayınladı. Worldflag yani Dünya Bayrakları adlı bu projede, katılımcı ülkelerin bayrakları Japon kültüründe önemli bir yeri olan savaşçı Samuraylar üzerine giydiriliyor. Türkiye'nin de aralarında olduğu 84 ülkenin bayrağı, anime samuray karakterlerin üzerinde farklı tasarımlarla ilgi çekici bir hale bürünüyor. Türkiye'nin anime samuray karakterinin ismi ise " Saygıdeğer İlhan".

ilhan, worldflag anime karakteri

Görseller: https://world-flags.org/

İlhan: Geçmişte Orta Asya'da hüküm süren Türklerin (Cengiz Han) kurmuş ve yaşamış olduğu Moğol İmparatorluğunda, hükümdarlara verilen unvanlardan biri. Moğol imparatoru, büyük imparator anlamına geliyor. Aynı zamanda Japon Futbol liginde top koşturan sporcu İlhan Mansız'ı da akıllara getiriyor. 

Proje, ülkelerin ulusal bayraklarını, bayrakların anlamlarını ve tarihini tanıtma faaliyetini, eğlenceli eğitim konseptiyle gerçekleştirmeyi amaçlıyor. Karakterler üzerinden bayraklar tanıtılırken, kişisel özellikleri üzerinden de uluslar tanıtılmış. Örneğin İlhan'ın kişisel özellikleri tanıtılıyor; bunlar arasında İlhan'ın liderci olduğundan, özgürlüğüne düşkünlüğünden, kebap sevgisinden bahsediliyor. 

Kaynaklar: 
https://world-flags.org/about
https://twitter.com/worldflagsorg
https://www.demilked.com/countries-as-anime-characters-tokyo-olympics-2020/