UNESCO'nun ilk Gençlik İyi Niyet Elçileri: K-pop grubu SEVENTEEN

26 Haziran 2024 22:21 Yaşam
resimler-haber/eventeen_group_unesco_youth.webp
google news

UNESCO Genel Direktörü Audrey Azoulay, SEVENTEEN'in 13 üyesini UNESCO'nun ilk Gençlik İyi Niyet Elçileri olarak atadı. Dünyanın dört bir yanındaki gençlik projelerine yönelik iddialı bir ortak hibe programı olan “Birlikte Gitmek – Gençlerin Yaratıcılığı ve Refahı İçin” in lansmanını duyurdular. SEVENTEEN bu girişimin finansmanına 1 milyon dolar katkıda bulunacak.

"Bu grup, pozitif enerji ve liderlik ruhunu aktardığımız, dünya çapında milyonlarca genç için bir sembol haline geldi. Birleşmiş Milletler Kültür ve Eğitim örgütü olan UNESCO, gençlere kendilerini ifade etme ve bu yüzyılın en büyük zorluklarına karşı harekete geçme araçları sağlamak için SEVENTEEN ile güçlerini birleştirmekten mutluluk duyuyor" dedi Audrey Azoulay.

“Sürekli çabalarımızın ve dünya çapında gençliğe katkıda bulunmaya yönelik uzun süredir devam eden tutkumuzun takdir edilmesinden dolayı minnettarız. Hayallerimizin tek başına ayakta durmadığını biliyoruz ve şimdi hepinizden aldıklarımızı geri vermek için, karşılıklı sevgi ve destekle güçlenen küresel bir gençlik topluluğu yaratmak için sesimizi kullanmaya kararlıyız” dedi Joshua. SEVENTEEN adına üyelerden biri.

UNESCO ve SEVENTEEN'in Küresel Gençlik Hibe Programı, özellikle müzik, sanat ve spor aracılığıyla gençlerin ve içinde yaşadıkları toplulukların refahını ve gelişimini etkileyen zorlukları ele alan, dünya çapında gençlerin öncülüğündeki girişimleri destekleyecektir. Bu amaçla, 18 ila 30 yaşları arasındaki, farklı geçmişlerden ve bölgelerden proje liderleri sağlanacak.

SEVENTEEN, elçiliklerinin bir parçası olarak UNESCO'nun farkındalık kampanyalarına ve etkinliklerine de katılacak ve performansları sırasında UNESCO'nun değerlerini ve eylemlerini tanıtacak. Kasım 2023'te grup, 13. UNESCO Gençlik Forumu'na katılarak bir konuşma yaptı ve Fransa'daki ilk canlı performansını gerçekleştirdi ve çevrimiçi izleyici kitlesi 40 milyon video görüntülemesini aştı .

UNESCO dünya çapında gençleri destekliyor

UNESCO, Eğitim, Bilim ve Kültür yetkisinin bir parçası olarak, iklim bozulmasıyla mücadele gibi yüzyılımızın büyük zorluklarıyla başa çıkmak için çok sayıda gençlik liderliğindeki girişim uyguladı ve gençlik ağlarını destekledi. Örgüt ayrıca UNESCO Gençlik Forumu aracılığıyla gençler ve 194 Üye Devletinin liderleri arasında doğrudan bir iletişim hattı oluşturdu.

UNESCO, gençleri kendi yetki alanına dahil etmek için çeşitli programlar düzenlemektedir. Dünya Mirası Gönüllüleri Girişimi, yüzlerce gencin miras restorasyon projelerine katılmasını sağlamıştır, “ L'Oréal-UNESCO Bilim Kadınları Genç Yetenekler " programı her yıl genç kadın araştırmacılara yaklaşık 30 burs verirken, UNESCO'nun Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Transcultura programı, Karayipler'de 1.700 genç sanatçı ve yaratıcı endüstri profesyonelini desteklemiştir.

UNESCO aynı zamanda kriz veya iyileşme durumlarında da gençleri desteklemektedir. UNESCO, Yemen'de son altı yılda geleneksel evleri restore etmek için 4.000'den fazla genci eğitti ve finanse etti ve 200 genç sanatçıyı yaratıcı projelerinde destekledi. UNESCO ayrıca “Musul'un Ruhunu Canlandır” girişiminin büyük bir bölümünü gençlerin eğitimine ve onların yerel kültürel yaşamın canlanmasına katılımlarına ayırdı.

 Kaynak

UNESCO Hakkında

 Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü, 194 Üye Devletiyle eğitim, bilim, kültür, iletişim ve bilgi alanlarında çok taraflı işbirliğine öncülük ederek barış ve güvenliğe katkıda bulunuyor. Merkezi Paris'te bulunan UNESCO'nun 54 ülkede ofisi bulunmaktadır ve 2300'ün üzerinde çalışanı bulunmaktadır. UNESCO, 2000'den fazla Dünya Mirası alanını, Biyosfer Rezervini ve Küresel Jeoparkı denetlemektedir; Yaratıcı, Öğrenen, Kapsayıcı ve Sürdürülebilir Şehirler Ağları; ve 13.000'den fazla ilgili okul, üniversite kürsüsü, eğitim ve araştırma kurumu. Genel Direktörü Audrey Azoulay'dır.

 “Savaşlar insanların zihinlerinde başladığına göre, barışın savunulması da insanların zihinlerinde inşa edilmelidir” - UNESCO Anayasası, 1945.