Worlds2021 Şampiyonası ve E-spor Turnuvaları

05 Ekim 2021 15:03 Spor
resimler-haber/FA7hxMuWQAgtPwO.jpg
google news

Worlds 2021 diğer adıyla League of Legends Dünya Şampiyonası bugün başladı. League of Legends 2009 yılında piyasaya sürülen ve yeni sürümleriyle günümüzde de oynanmakta olan online çevrimiçi strateji oyunudur. League of Legends Dünya Şampiyonası bir elektronik spor (E- Spor) aktivitesidir.  

E-spor, insanların internet aracılığıyla online platformlarda bir araya gelerek çevrimiçi oyunlar oynamasını ifade ediyor. Sporun diğer dallarında da olduğu gibi oyuncular karşılaşıyor, yarışıyor ve takım kurabiliyorlar. Bu oyunlarda uzmanlaşmış profesyonel sporcular, e-spor şirketlerinin düzenlediği turnuvalara katılıyorlar.

worlds 2021 kupa resmi

E-spor turnuvalarının en çok ilgi göreni ise League of Legends Dünya Şampiyonası. Şampiyona bir stadyumda yapılıyor ve sahanın ortasında oyuncular bilgisayar oyununu oynarken, büyük ekranda izleyiciler de oyunun seyrini görebiliyorlar. Ayrıca internette yapılan yayımlar yoluyla da stadyumda bulunamayan dünyanın pek çok yerinden insan bu turnuvaları takip etme şansına sahip.

Buradaki sporcular futbolcular gibi yoğun antrenmanlar yapıyorlar. Türkiye’de 2008 yılında kurulan Türkiye E-Spor Federasyonu’na bağlı lisanlı sporcu olarak çalışıyorlar.

e spor oyuncuları galatasaray takımı

Worlds 2021 Galatasaray 

Dünya Şampiyonası 5 Ekim'deki ön eleme aşamasıyla başladı ve 6 Kasım'daki finalle sona erecek. Reykjavik, İzlanda'da gerçekleştirilen turnuvalara pandemi koşulları sebebiyle turnuvada canlı seyirci bulunmuyor. Şampiyona ’ya 22 takım katılıyor. Katılan ülkelerin arasında Çin, Kore, Brezilya ve Türkiye de var. Türkiye’den Galatasaray E-spor takımı katılacak. Takım 4 Eylül’de  League of Legends Türkiye Ligi Büyük Şampiyonluk kupasını kazanmıştı.