Yeni Kimlik Kartları E-İmza Olabilecek

16 Ekim 2021 16:13 Gündem
resimler-haber/E-imza-kimlik-başvuru-eimza-tc-kimlik-kartı.jpg
google news

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter'da yaptığı paylaşımla bundan sonra yeni kimlik kartlarının elektronik imza aracı olarak kullanılabileceğini duyurdu. Yeni sistem teknolojiyle birlikte Nitelikli Elektronik Sertifika(NES) başvuru sahiplerinin kimlikleri, TC Kimlik kartı vasıtasıyla uzaktan doğrulanarak, TC Kimlik kartlarına uzaktan NES yüklenebilecek.

tubitak e imza açıklama

Açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Elektronik İmza Kanununun Uygulanması Yönetmeliğindeki yapılan değişiklik, bugün Resmi Gazete’de yayımlandı.Nitelikli Elektronik Sertifika(NES) başvuru sahiplerinin kimlikleri, TC Kimlik Kartı vasıtasıyla uzaktan doğrulanarak, TC Kimlik Kartlarına uzaktan NES yüklenebilecek. Böylece düzenleme ile Kimlik Kartları güvenli elektronik imza atabilmek için de kullanılabilecek. Değişiklik, memleketimize ve sektörümüze hayırlı olsun. Vatandaşlarımız düzenlemeye ilişkin detaylara https://resmigazete.gov.tr/eskiler/2021/10/20211015-3.htm… adresinden ulaşabilirler."

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelik değişmiyle birlikte, bu değişiklik Elektronik Hizmet Sağlayıcısına (Genellikle Kamu Sertifikasyon Merkezi/TUBİTAK)  internet üzerinden başvuru yoluyla gerçekleştirilecek.