Yuzuru Hanyu’nun Olimpiyat Ruhuna Yakışır Davranışı

11 Şubat 2022 23:21 Spor
resimler-haber/Yuzuru_hanyu.webp
google news

Yuzuru Hanyu, 2022 üçüncü olimpiyat şampiyonluğunu buz pateninde “Dörtlü Axel” adı verilen ve en yüksek puanı getiren hareketi yapmak isterken düşmesi nedeniyle olimpiyatlara veda etti. Olimpiyat otoritelerine göre Hanyu, olimpiyatların motosuna; “Citius”, “Altius” ve “Fortius” uygun davrandığı için şampiyon olamadı. Oysa normal olarak serisini sunmuş olsaydı çok rahat olimpiyat şampiyonu olurdu.

Yuzuru Hanyu, 1994 doğumlu Japon buz patencidir. İki kez Olimpiyat şampiyonu ve iki kez Dünya şampiyonu oldu. Tarihteki en büyük erkek figür patencilerinden biri olarak kabul edilen Hanyu, on dokuz kez dünya rekoru kırdı.

Aynı zamanda Hanyu, Olimpiyat altınını kazanan ilk Asyalı tek erkekler patencidir. Benzer şekilde, on dokuz yaşında, olimpiyat şampiyonluğunu kazanan en genç erkek patencidir. Ayrıca, Hanyu tarihte bir yarışmada başarılı bir şekilde dörtlü bir döngü elde eden ilk patenci oldu.

Beijing 2022 Olimpiyat Oyunları maskotu Bing Dwen Dwen, Mandarin Çince bir isim. Mandarin dilinde “Bing” buz, saflık ve güç gibi anlamlara geliyor. “Dwen Dwen” ise sağlam, canlı gibi anlamları ve çocukları ifade ediyor. Bing Dwen Dwen, buzdan yapılmış bir astronot giysisi giyiyor. Bu oyunların geleceğe ve teknolojiye verdiği önemi gösteriyor. Sol avucundaki kalp ise Çin’in Kış Olimpiyatları için misafirperverliğini simgeliyor.

Kaynak

TRT Spor